BLOG

WORK AND TRAVEL'DA TRAVEL OPSİYONLARI

Work and Travel yolculuğunun en keyifli kısmı şüphesiz ki pek çok kişi için Travel’dır.

2017-09-21 11:25:05

WORK AND TRAVEL'DA TRAVEL OPSİYONLARI

Work and Travel yolculuğunun en keyifli kısmı şüphesiz ki pek çok kişi için Travel’dır. Her Work and Travel öğrencisi vize statüsü gereği iş bitim tarihinden itibaren 1 ay daha Amerika’da kalma ve bu süre zarfı içinde seyahat etme hakkına sahiptir. Bu bir aylık sürece program kapsamında ‘Travel’ ismi verilmektedir. Öğrenciler bu süreyi değerlendirme konusunda özgürdürler. İsterlerse bu süre zarfı içerisinde 1 gün isterlerse 1 ayın tamamında da seyahat edebilirler.

Travel sürecinde Amerika içinde seyahat etmek için pek çok farklı opsiyon olabilir. Bunlardan birincisi uçak yolculuklarıdır. Önceden planlanmış seyahatleriniz için uçak yolculukları hem konforlu hem de ucuz olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken husus uçak biletini olabildiğince erken almaktır. Amerika içi uçuş sağlayan yerel firmalar pek çok katılımcı için cep dostu olmaktadır.

İkinci seyahat aracı ise yine oldukça tercih edilen otobüslerdir. Gitmek istediğiniz bölgeye göre değişmekle birlikte Amerika’da pek çok noktaya otobüs ile ulaşmak mümkündür. Ancak Amerika yüz ölçüm olarak oldukça geniş bir alana sahip olduğu için otobüs yolculuklarında vakti iyi planlamak önemlidir. Zira uzun saatler otobüs yolculuğu yapmanız gerekebilir.

Çok yaygın olmamak ile birlikte üçüncü seyahat aracı olarak treni değerlendirmek mümkündür. Otobüs ve uçak opsiyonları ile karşılaştırıldığında yine konforlu ve ucuz seyahat seçeneği sunmaktadır.

Özellikle son zamanlarda oldukça popüler olan bir diğer seyahat aracı ise arabadır. Katılımcıların arkadaş grupları ile birlikte seyahat etme amacına yönelik kullandıkları görece ucuz bir opsiyondur. Ancak diğer seyahat araçlarına göre belli başlı prosedürleri vardır. Araba kiralamadan önce mutlaka bu prosedür gözden geçirilmelidir. Ayrıca Amerika içi trafik kuralları ve akış Türkiye’den farklı olduğu için gerekli güvenlik önlemleri mutlaka alınmalıdır. Trafik kuralları da mutlak surette bilinmesi gereken bir ayrıntıdır. Arabayı kiralayacak kişi ya da kişilerin tecrübeli olması sürücü ve yolcuların güvenliğini artıracaktır.  Bu şartların sağlandığından emin olduktan sonra araba kiralanmalıdır.

 Travel her katılımcının deneyimlemesi gereken programın gerçekten keyifli bir o kadar da yorucu kısımlarındandır. Seyahat süreci başlamadan önce kişiler mutlaka can ve mal güvenlikleri göz önüne alınmış planlar yapmalıdırlar. Metropol merkezleri dünyanın diğer ülkelerinde de olduğu gibi pek çok farklı durumla karşılaşabileceğiniz kozmopolit yerlerdir. Amerika gibi gözde bir turizm merkezi düşünüldüğünde ise bu seyahati oldukça iyi planlamak gerekir.