BLOG

İŞ HAYATINDA YABANCI DİLİN ÖNEMİ ?

Globalleşen dünyada yabancı dil biliyor olmanın kişiye kattıkları ve iş hayatındaki önemi

2017-07-17 12:36:03

İŞ HAYATINDA YABANCI DİLİN ÖNEMİ ?

İş hayatında İngilizcenin önemi?

Özellikle son dönemlerde iş hayatına atılmadan önce rakiplerimizden bir adım önde olabilmek adına kendimizde fark yaratacak imkanlar araştırıyoruz. Yurtdışında dil öğrenmek de bunlardan biridir. Her ne kadar eğitim hayatımız boyunca okulda ingilizce öğretiliyor olsa da bunu pratiğe dökecek imkanımız bulunmadığından bilgilerimiz hep teorik kalıyor. Dolayısı ile yurtdışında alacağımız bir dil eğitimi sizi hem konuşmak için yüreklendirecek hem de bilgi bankanızdaki verileri sağlamlaştıracaktır. Mezuniyeti sonrası herkesin istediği mesleği icra edip edemeyeceği konusunda  kaygıları olmakla birlikte istediği bir işte çalışmanın hayalini kurmak da vardır. İşte yurtdışında eğitim sonrası kişinin hayatındaki planları ve karşısına çıkacak iş fırsatları tercih açısından kişiye bir nebze olsun rahatlama imkanı sunacaktır.

Dolayısı ile söyleyebiliriz ki globalleşen dünyada yabancı dil biliyor olmak en önemli yetkinliklerden biridir. Bunun önemini açıklarken ise sadece iletişim ve kültürle ilgili olarak değil bununla birlikte bizzat kişinin hayatını değiştiren etmenler olarak değerlendirmek daha doğru olacaktır. 

İş hayatında bize fayda sağlayacak bir yurtdışı deneyiminden bahsederken  bunu yalnızca dil öğrenme eğitimi olarak değerlendirmek eksik bir değerlendirme olacaktır. İngilizce öğrenme ve geliştirmenin yanı sıra, akademik olarak alınacak eğitimler de yine iş hayatında bir uzmanlık alanına yönelmemizde rol oynayacak en büyük etkenlerden biridir. Özellikle de büyük ve kurumsal firmalarda karşınıza çıkacak olan takım çalışmasına yatkınlık, farklı bakış açısına sahip olabilme, eğitiminiz süresince edindiğiniz tecrübeler ve profesyonel ağlar sizlere iş yaşantınız için edindiğiniz bu becerileri ortaya koymak için bir fırsat sunmuş olacaktır.

Sonuç olarak söylenebilir ki başarılarla dolu bir iş yaşantısı herkesin hayali olduğu kadar ulaşması zor ve zaman alan bir süreç olduğu da unutulmaması gereken bir noktadır. Dolayısı ile okul hayatınız boyunca aldığınız eğitimler sonrasında iş hayatına atılmadan önce yurtdışında alacağınız dil eğitimi veya akademik bir eğitim almak sizi tecrübesiz yeni mezun sıfatından bir nebze olsun öne çıkaracak ve geçireceğiniz bu zorlu süreçte hem size fayda sağlayacak hem de farklı bir dünya görüşü edinmeniz konusunda önayak olacaktır.