BLOG

YURTDIŞI EĞİTİMİN KAZANDIRDIKLARI

Yeni kültürler tanıma, yerinde eğitim, daha çok seyahat etme şansı ve daha fazlası...

2017-07-14 11:04:13

YURTDIŞI EĞİTİMİN KAZANDIRDIKLARI

Yurtdışında dil eğitimini, öğrenmek istediğiniz dilin anadil olarak konuşulduğu bir ülkede  alınması öğrenciye birçok şey katacaktır.Bunları kategorize etmek gerekirse;

İlk olarak Türkiye’de yıllarca gördüğümüz yabancı dil dersleri ve akabinde özel kurslara giderek aldığımız eğitimler sonrası ne yazık ki büyük çoğunluğumuz anlıyor ancak konuşamıyoruz. Bunun en büyük sebebi ülkemizde öğrendiklerimizi pratiğe dökme şansımızın olmamasından kaynaklanmaktadır.

Yurt dışında alınacak bir dil eğitiminin Türkiye’de verilen eğitimden farkı daha çok konuşma ve anlamaya yönelik olmasıdır. Hatta ve hatta bunu sadece dil eğitimi ile sınırlamayıp mesleki alanlarda da eğitim almak isterseniz eğitiminiz bittikten sonra uluslararası alanda ya da firmalarda da uzmanlık alanınıza göre kariyerinize yön verme şansı da elde etmiş olursunuz.

Yurtdışı eğitimin getirdiği ikinici en büyük avantaj ise farklı kültürler tanımaktır. Bir kültürü yakından tanıyabilmek ancak onu yaşayarak gerçekleşebilir. Ayrıca bir dil okuluna kayıt olduğunuzda sizin gibi dünyanın birçok ülkesinden eğitim almak için gelen öğrencilerle tanışır yine farklı kültürler hakkında fikir sahibi olursunuz. Ayrıca bu sayede uluslararası birçok arkadaş edinmiş olacak ve belkide bu arkadaşlığınızın sürekliliğini korumak isteyeceksiniz. Bu, ne  kısa bir yaz tatilinde ne de yoğun iş temposunda yapabileceğiniz birşeydir. Dolayısı ile kendinize böyle bir şans verdiğinizde getirileri aslında bir dil öğrenmekten çok daha fazla olabilmektedir.

Üçüncü olarak yurtdışında dil eğitimi almanın, aslında öğrencinin bir birey olarak farklı bir ülkede tek başına ayaklarının  üzerinde durabilme ve problemlerini halledebilme yetilerinin gelişmesinde önemli rol oynadığını söyleyebiliriz.

Dünyanın bir çok ülkesinde katılabileceğiniz yurtdışı eğitim programlarının en büyük avantajlarından bir diğeri ise, okulda alacağınız eğitimin dışında kalan vakitlerde size hayatın içinde yabancı dilinizi pratik etme şansı vermesidir. Kısaca günün uyku dışında kalan tüm vakitlerinde eğitiminiz teorik ya da pratik olarak devam eder. Hem eğitim için gittiğiniz ülkedeki diğer şehirleri gezebilir hem de vize durumunuza göre başka ülkeleri de gezmek için kendinize fırsatlar yaratabilirsiniz.

Bu bağlamda yurtdışı eğitim sebebiyle dünyaya açılmak, hem kişisel hem de profesyonel anlamda kendinizi geliştirmenize ve farklı bir bakış açısı kazanmanıza olanak sağlayacaktır.