BLOG

WORK AND TRAVEL'DA SOSYAL YAŞAM

Work and Travel süresince öğrencileri bekleyen sosyal yaşantı hakkında bilmeniz gerekenler.

2017-08-23 11:43:15

WORK AND TRAVEL'DA SOSYAL YAŞAM

Amerika dünyadaki en gelişmiş ülkelerin neredeyse başında gelmektedir. Gerek ekonomi alanında gerekse sosyal yaşam alanında orada yaşayan bireylere oldukça çeşitli imkânlar sunmaktadır. Work and Travel programı ile Amerika’ya gitmiş bir kişi ortalama olarak 3.5 – 4 aylık bir süreyi orada yaşayarak geçirmektedir. Bu süre zarfında Amerika’da ki sosyal yaşamı derinlemesine inceleme fırsatı bulacaktır.

 Work and Travel programı hedeflediği amaç doğrultusunda öğrencilerin büyük metropollerde yaşamalarına müsaade etmemektedir. Katılımcılar bu program ile birlikte sezonluk işlerin olduğu ve daha çok turist alan bölgelere yerleşirler. Dolayısıyla küçük kasabalara yerleşmiş olan öğrenciler oradaki sosyal yaşama çok daha kolay adapte olarak daha fazla sosyal hayattın içinde vakit geçirme imkânı bulurlar.

Amerika yüz ölçümü açısından oldukça büyük bir alana ve farklı farklı turistik bölgelere sahiptir. Bu sebeple orada yaşayan yerel halk tatillerinde ya da izin günlerinde genel olarak dinlenmek için bu tarz küçük bölgelere giderler. İç turizmin arttığı yaz aylarında küçük kasabalar katılımcıların sosyalizasyonlarını inşa etmeleri için bulunmaz bir fırsata dönüşür.

Gideceğiniz bölgeye göre değişmekle birlikte göl kenarı partileri, orman yürüyüşleri ya da dağ tırmanışları gibi ‘outdoor activites’ dediğimiz Açıkhava aktiviteleri Amerika’da oldukça popülerdir. Orada yaşayan insanlar ‘'deniz,kum,güneş'’ üçlemesinden ziyade bu tarz açıkhava aktivitelerini daha fazla tercih ettikleri için Work and Travel programı ile Amerika’ya gitmiş öğrenciler iş dışındaki zamanlarını bu tarz aktiviteler ile geçirmektedirler. Bu aktiviteler ile orada arkadaş edinip belki de hayatınızın sonuna kadar unutamayacağınız hoş anılar biriktirebilirsiniz. Ayrıca yine gidilecek bölgeye göre değişmekle birlikte genellikle daha önce farklı kasabalara gitmiş öğrencilerin diğer Work and Travel öğrencileri için oluşturdukları Facebook gruplarına denk gelebilirsiniz. Bu gruplarda hem sizin gibi Amerika’ya gelmiş olan diğer Work and Travel öğrencileri ile kaynaşabilir yine Amerika’da oldukça yaygın olan ev partilerine katılabilirsiniz. 

 Amerika’da ki sosyal hayat ile ilgili en önemli nokta bu süreci katılımcının kendisinin inşa etmesi gerektiğini bilmesidir. Her katılımcı iş dışındaki zamanlarını değerlendirme konusunda tamamen özgürdür. Bu süreci doğru ve aktif olacak şekilde değerlendiren her öğrenci Amerika’da sosyal yaşamın keyfini sürerek ülkesine geri döner.