BLOG

OPTİMUM KARAR İÇİN PÜF NOKTALAR

Dil okulunda doğru karar verme yolunda en önemli unsurlar nelerdir?

2017-07-14 10:57:15

OPTİMUM KARAR İÇİN PÜF NOKTALAR

Dil eğitimi almaya karar verdikten sonra öğrencilerin yaşadığı en büyük sorunlardan biri de kararsızlık ve günümüz teknolojisinde internette yer alan bilgi kirliliğinin  varolması sebebiyle öğrencilerin aklının karışmasıdır. Öğrencilerimizin en büyük isteği bu karmaşadan sıyrılıp kendileri için en doğru kararı verebilmektir.

İşte bu noktada bizler Success Yurtdışı eğitim  olarak devreye giriyor ve öğrencilerimizin hayatlarında unutulmayacak bir deneyim yaşamadan önce, tam anlamıyla kişiye yönelik bir analiz yaparak, optimum seçenekleri ortaya çıkarıyoruz.

Eğitim planı yapılırken öncelikle dikkat edilmesi gereken en önemli üç nokta; doğru süre, doğru lokasyon ve doğru program seçimi şeklinde olmalıdır. Eğitim süresi, öğrencinin hedefi doğrultusunda amacına ulaşabilmesi için en belirleyici etkendir. Mevcut seviye ile hedeflenen seviye arasındaki süreye göre bir program belirleyebilmek, programın başarılı olması için çok önemlidir.

İkinci olarak ise doğru lokasyon seçimi yapılması gerektiğini söyleyebiliriz. Eğitim alınmak istenen ülkenin coğrafi konumu ve iklim şartları, ekonomisi, kültürel yapısı ve eğitim sistemi gibi özellikleri, tercih edilecek lokasyonun doğruluğu ile doğrudan ilişkilidir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise öğrencinin tercih edeceği ülkenin vize kriterlerine uygunluk sağlayıp sağlamadığıdır. Success Yurtdışı eğitimin uzman danışmanları bu konuda öğrencinin mevcut durumunu değerlendirerek öğrenci için en mantıklı ve doğru alternatifleri sunmaktadır.

Üçüncü olarak ise doğru program seçmenin, öğrencinin o eğitimden maksimum verimi alabilmesi açısından çok önem arz ettiğini söyleyebiliriz. Örneğin genel programlar dil seviyenizi daha üst aşamaya taşımak için tercih edilmekte ve her seviyeden öğrenci başvurabilmektedir. Ancak sınav hazırlık programları ise yoğun olarak sınav teknikleri üzerinde duran programlardır ve katılabilmek için çoğunlukla orta ya da daha üst seviyede bir dil bilgisine sahip olmak gerekmektedir.

Yurt dışı eğitim için bölge ya da okul seçimi bazı öğrenciler için ilk etapta çok mühim görünmese de, aslında eğitim süreçlerinde bunun ne kadar önemli olduğunu bu sektörde yıllardır tecrübe edinmiş danışmanlarımızla, öğrencilerimize anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü dil kulllanım becerisi okulda alacağı eğitimin yanısıra, onu yaşayarak , sosyalleşerek, farklı milletten arkadaşlar edinerek ve gittiği ülke ve şehrin sunduğu imkanlar doğrultusunda eğlenceli aktivitelere katılarak gelişecektir. Bu da öğrencinin, aslında bulunduğu bölgeyi ve okulu ne kadar sevip sevmediği ile doğru orantılıdır. Öğrenciye eğer ona uygun bir okul ya da bölge seçilmez ise gittiği yerde mutsuz olacak, bu da öğrencinin yukarıda saydığımız aktiviteleri yapma oranını azaltacaktır. Dolayısı ile eğitiminin sekteye uğraması kaçınılmaz olacaktır.

Success Yurtdışı eğitim olarak yukarıda bahsettiğimiz tüm kriterleri göz önünde bulundurarak öğrencilerimize en doğru tercihi yapmaları konusunda danışmanlık veriyor, hayat boyu unutamayacakları bu deneyimi en iyi şekilde yaşayabilmeleri için, bunun bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz.