BLOG

DUBLIN'DE DİL EĞİTİMİNE DEVAM EDEN ÖĞRENCİMİZ GÜRHAN GÜRSOY'DAN MESAJ VAR!

International House Dublin okulunda eğitimine devam eden Gürhan bey, deneyimlerini bizlerle paylaştı.

2017-02-27 12:26:56

DUBLIN'DE DİL EĞİTİMİNE DEVAM EDEN ÖĞRENCİMİZ GÜRHAN GÜRSOY'DAN MESAJ VAR!

Merhaba, ben Gürhan Gürsoy. 1,5 yıl önce Osmangazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldum. Mezuniyetimin ardından ingilizce eğitimine ağırlık verdim. İzmir'de bilinen bir eğitim kurumunda 4 ay kadar ingilizce eğitimi aldım ama Türkiye'de istediğim seviyeye gelmemin pek mümkün olmadığını anlayınca yurt dışındaki kursları araştırmaya başladım. Araştırmalarım sonucunda İrlanda'nın bana en uygun tercih olduğunu hissettim ve araştırmalarımı o yönde ilerlettim. Birkaç yurtdışı eğitim acentesiyle görüşsem de beklediğim ilgiyi göremedim. Sonrasında bir arkadaşımın tavsiyesiyle Güven Elvan Beye ulaştım. Kendisiyle yaptığım görüşmelerin ardından International House Dublin dil okuluna gitmeye karar verdim. Şu an bu okuldaki 2. ayım ve hiç pişman olmadım. Türkiye'de yıllarca Grammar öğrenip konuşmaya gelince 2 kelimeyi zor bir araya getiren biri olarak okuldaki birkaç hafta zorlandığımı söylemeden geçemeyeceğim. Çünkü okuldaki eğitim genel olarak Speaking ağırlıklı ve benim de tam olarak istediğim şey buydu. Alışma sürecinin ardından şuan her şey yolunda ilerliyor. Derslerin ardından okulda her gün değişik konularda çalışma sınıfları var bunlara dilediğiniz gibi ücretsiz şekilde katılabiliyorsunuz. Zamanınızı verimli şekilde değerlendirmek için tüm olanaklar mevcut. Bunun dışında her gün ücretli ve ücretsiz olmak üzere sosyal aktiviteler yapılıyor. Haftasonları da özellikle cumartesi günleri çeşitli yerlere geziler düzenleniyor, sıkılmanıza fırsat verilmiyor :) 

Genel hatlarla Dublin hakkında da kısaca bahsedeyim. Öncelikle evet hava şartları bizim alışkın olduğumuzdan farklı ama söylendiği gibi her gün çok soğuk ve yağmurlu değil. Özellikle rüzgarlı oluşu biraz rahatsız edici ama onun dışında abartılacak bir durum olduğunu düşünmüyorum. İrlanda halkı çok cana yakın,konuşkan ve yardımsever insanlar. Bu durum özellikle dil pratiği için çok faydalı bir durum. Çoğu zaman ilk defa gideceğim bir yerin kabataslak nerede olduğunu kontrol edip o bölgeye yaklaştıktan sonra sora sora adresi bulmayı tercih ediyorum. Sorduğunuz insanlar zaman ayırıp ellerinden geldiği kadar yardımcı oluyorlar, o sırada sohbet etme, pratik yapma şansınız oluyor.Bunun yanı sıra, Pub kültürü Dublin'de çok yaygın. İnsanlar gerçekten eğlenmeyi çok seviyorlar. Günün her saati canlı müzik eşliğinde şarkı söyleyen insanlara rastlamak mümkün. Çok canlı, yaşayan bir şehir Dublin ve bir o kadar da güvenli olduğunu söylemeden edemeyeceğim.

Konaklama konusunda aile yanını tercih ettim ve gerçekten harika İrlandalı bir aileyle yaşıyorum. Bu biraz benim şansım çünkü aile yanında kalıp pek memnun olmayan arkadaşlarım da var. Aile yanı konaklama kültürlerini tanımak açısından önemli bir avantaj. Çoğu akşam oturup farklı konular hakkında konuşmak, yepyeni şeyler öğrenmek, vizyonunuzu geliştiriyor, kendinizi farklı anlamda geliştirmenizi sağlıyor. Bazı günler birlikte, yerel sporlarını izlemek için stadyuma, bazı günler ise harika manzarası olan dağlara yürüyüşlere gidiyoruz. Aile konaklamalarının olumsuz tarafı genellikle şehir merkezine 40-50 dakika uzaklıkta olması ama Dublin'de hem şehir merkezinde konaklamak hem çok pahalı hem de konaklayacak yer bulabilmek büyük sıkıntı.

Başta da söylediğim gibi şuanda Dublin'de 2. ayım ve gerçekten hiç pişman olmadım. Özellikle alışveriş yaparken fiyatları 4 ile çarpmamaya alıştıktan sonra işler tamamen yoluna giriyor :) Bu süreci sadece ingilizce dil eğitimi olarak görmüyorum çünkü daha şimdiden dünyanın farklı ülkelerinde birçok yakın arkadaş edindim. Hepsinden kültürleri, tarihleri, yaşama biçimleri hakkında bir çok şey öğreniyorum ve bu durum beni kişisel olarak da geliştiriyor.

Karar verme sürecinden, şuana kadar hep yanımda olan Eskişehir Success Yurtdışı Eğitim Kurumuna ve özellikle Güven Elvan Beye çok teşekkür ediyorum.

Gürhan GÜRSOY