BLOG

DIL OKULUNA GİDİLECEK ÜLKE EĞİTİM KALİTESİNİ DEĞİŞTİRİR Mİ?

Dil öğrenmek için gideceğiniz ülkeye karar verirken dikkat edilecek noktalar ve önceliklerin belirlenmesi

2017-07-19 11:34:29

DIL OKULUNA GİDİLECEK ÜLKE EĞİTİM KALİTESİNİ DEĞİŞTİRİR Mİ?

Öncelikle hangi dil öğrenilmek isteniyorsa, o dilin ana dil olarak konuşulduğu bir ülkede bu eğitimin alınması en doğru seçim olacaktır. Çünkü ancak bu şekilde öğrenmek istediğimiz dili hayatımızın içine alarak pratik yapma şansı bulabiliriz. İngilizce dilini ele alırsak eğer tercih edilmesi gereken ülkeler İngiltere, Amerika, İrlanda, Kanada, Avustralya, Malta ve Yeni Zelanda olacaktır.

Bu ülkeleri tercih ederken de muhakkak gidilecek ülkenin sosyal yaşantı açısından ve elbette kişinin ekonomik koşulları da göz önünde bulundurarak ona en uygun olan ülke tercih edilmelidir.

Tüm bu süreç iyi bir araştırma ve bilhassa deneyim gerektirdiği için işin ehli danışmanlardan yardım almanız bu süreci rahat bir şekilde atlatmanıza yardımcı olacaktır. Success Yurtdışı eğitim’de bu köklü deneyimlerini kendi danışanlarına ücretsiz olarak sunmaktadır. Çünkü bu konuda en doğru karar sudur, ya da bu ülke dil eğitimi için seçebileceğiniz en iyi yerdir gibi birşey söylemek ya da tek bir doğru olduğunu varsaymak  kesinlikle doğru değildir. Burada mutlaka kişiye göre karar verilmeli ve öğrencinin vereceği cevaplar doğrultusunda, bu eğitimi nerede daha iyi geçirebileceğine göre en optimum karar elde edilmelidir. Bu da o öğrenci için en doğru karar anlamına gelecektir.

Bu durumu eğitim kalitesi olarak değerlendirirsek eğer ülkeye göre değil, kesinlikle okula göre değerlendirmeliyiz. Çünkü her ülkede iyi olduğu kadar ucuz okullar da mevcuttur. Eğitimin kalitesi sizin nasıl bir okula gittiğiniz ve gittiğiniz yerde kaldığınız süreyi verimli geçirip geçirmediğiniz ile ölçülmektedir. Ayrıca amacınıza uygun bir programa katılmanız da alacağınız verimi önemli ölçüde arttıracak etkenlerden bir diğeridir.

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere, bir dili o dilin anadil olarak konuşulduğu ülkede öğrenmek iyi bir başarı sağlayabilmek adına bu konuda verilecek kararların en başında gelmektedir. Dolayısı ile çıkacağınız bu serüvende en doğru adımı atmış olacaksınız. Aksi durumu ele alırsak ve Türkiye’de herhangi bir dil kursuna gidip yabancı dil öğrenmeye çalıştığınızı varsayarsak, bu size birçok açıdan dezavantaj sağlayacaktır. Bunlarun başında öğrenmek istediğiniz dil için günlük hayatta Pratik yapamamak, tüm gününüzü o dili konuşarak geçirememek ve yine o dili ana dil olarak konuşan bir eğitmenden bu eğitimi alamamak şeklinde sıralayabiliriz.

Tüm bu dezavantajları avantaja çevirmek ise tamamen sizin elinizde!