BLOG

WORK AND TRAVEL'IN KAZANDIRDIKLARI

Work and Travel Programının katılımcılara sağladığı avantajlar nelerdir ?

2017-07-26 15:02:14

WORK AND TRAVEL'IN KAZANDIRDIKLARI

Work And Travel, Amerikan Dış İşleri Bakanlığı tarafından yürütülen, yaz aylarında kendini geliştirmek ve pek çok anı biriktirmek isteyen üniversite öğrencilerine fırsatlar sunan kültürel bir değişim programıdır. Katılımcılarına sunduğu geniş fırsatlar yelpazesi ile ülkemizde de son yıllarda oldukça popüler olmuştur.

Peki, Work and Travel katılımcılarına ne gibi fırsatlar sağlamaktadır?

Öncelikli olarak Work and Travel, aynı zamanda programın temel hedefi de olan farklı kültürler ile etkileşimde kalmanızı ve o kültürleri yakından tanımanızı sağlar. Bunu sadece Amerikan kültürünü tanımak olarak sadeleştirmemiz çok doğru olmayacaktır. Çünkü program ülkemizde popüler olduğu kadar aynı zamanda dünyanın pek çok farklı ülkesinde de aynı popülariteye sahip durumdadır. Dolayısıyla programa katıldığınız zaman, oradaki ev  ya da iş arkadaşlarınız dünyanın herhangi bir yerinden sizine aynı amaç doğrultusunda oraya gelmiş bireyler olacaklardır. Bu program çok kültürlülüğü tadabileceğiniz ve yeni bakış açıları kazanmanızı sağlayacak, uzun soluklu bir yaz deneyimlemenize yardımcı olacaktır. Tabi ki bütün bu değişimi ve fırsatları yakalayabilmek, programa katılmış bireylerin bizzat kendi elindedir. Work and Travel size sadece sosyalizasyon sürecinizi inşa etmek için gerekli olan ortamı sunar.

Programın sunduğu ikinci bir imkan ise katılımcıların kendilerini bu süreçte bir birey olarak ifade etmesine yardımcı olmaktır. Programa katılan herkes Amerika’ya vardıktan sonra kendi sorumluluklarının gerekliliklerini yerine getirmekle yükümlüdür ve bu durum, sizin kendinizi geliştirme ve tanıma sürecinizde atacağınız ilk adım olarak tanımlanabilir. Pek çok katılımcı ilk seyahat tecrübesini bu program sayesinde tatmaktadır. Yine aynı şekilde çalışma hayatına da ilk kez bu program sayesinde girmektedir. Yaşadığınız yere göre okyanus ötesi bir ülkede kendi paranızı kazanacak, çalışma hayatının zorluklarına göğüs gerekecek, belki de bazen ailenizi ve sevdiklerinizi özleyerek dönmek isteyecek ya da keşke burada kalsam diye iç geçireceğiniz anlar olacaktır. Ya da belki de ilk kez elinizde bir harita ile sokak sokak dolaşarak Amerika’yı keşfedeceksiniz.

Bütün bu fırsatları dilediğiniz şekilde değerlendirmeniz için gerekli olan ortamı Work and Travel cömertçe size sunacaktır. Ama unutulmaması gereken en önemli nokta bu fırsatları değerlendirmenin ve olayları ya da durumları avantaja çevirmenin katılımcıların elinde olduğudur.

Dünyanın bütün ülkelerinde  genel geçer bir kural olan ‘Ne kadar çaba gösterir iseniz fırsatlar size o kadar kolay ulaşır‘ kuralı Amerika’da da geçerli olacaktır.