BLOG

MALTA'DA EĞİTİMİNİ TAMAMLAYAN MERT SORKUN'DAN MESAJ VAR!

Malta'nın Gzira şehrinde bulunan Chamber College'da eğitimini tamamlayan öğrencimiz Mert Sorkun deneyimlerini bizimle paylaştı.

2017-03-29 13:07:19

MALTA'DA EĞİTİMİNİ TAMAMLAYAN MERT SORKUN'DAN MESAJ VAR!

Merhabalar…

Ben ve Uğur arkadaşım dil eğitimi kapsamında 12 haftalık bir süreç  için Malta’da bulunduk. Seçtiğimiz dil okulunun ismi Chamber College Dil Okulu oldu.

Öncelikle okuldan bahsetmek gerekirse her ülkeden farklı insanlar mevcut. Eğitimi gayet güzel her gün sosyal aktiviteleri mevcut. Malta’nın  hava şartlarına gelecek olursak çok uygun bir bölgede yer alıyor. Kışları çok soğuk değil ve yazları çok sıcak oluyor. Ülke ise küçük fakat gezip görebileceğiniz çok yer var. Kendilerine özgü bir dil var fakat yaşlısından genci herkes İngilizce biliyor, konuşuyor. Yaşam standartları diğer Avrupa ülkelerine bakıldığında daha uygun diyebilirim. Biz arkadaşımla  2 Ekim ile 25 Aralık tarihleri arasında orada bulunduk. Ekimde denize rahatça girebilirsiniz. Farklı kültürler tanıyorsunuz. Farklı ülkelerden insanlarla tanışıyorsunuz. Hem pratik yapma şansınız oluyor, hem de sizin için çok büyük bir deneyim oluyor. Kalma işine gelince okulun belirlediği yurtlar okula çok yakın yürüme mesafesinde ve yurtlar haftanın belirli bir günü düzenli olarak temizleniyor. Hocaları iyi her türlü yardımda bulunuyorlar. Her ay level testleri düzenli olarak yapılıyor. Ülke küçük olduğu için her yer birbirine yakın ve okulun şehir merkezine uzaklığı  15 - 20 dakika arasıdır.

Bizim açımızdan çok farklı bir deneyim oldu ve ingilizcemizin gelişmesinde çok büyük yararı oldu. Herkese tavsiyem bu deneyimi  geç olmadan yaşamaları olacaktır.    

Dip Not :Trafik sağdan akıyor, dikkatli olunuz. (: