BLOG

WORK AND TRAVEL DİL GELİŞTİRME İMKANI

Work  and  Travel'da yabancı dil geliştirme imkanlarını yazımızda inceleyebilirsiniz.

2018-09-20 15:43:43

WORK  AND  TRAVEL DİL  GELİŞTİRME  İMKANI

Work  and  Travel,  1961’den beri  Amerika  Dışişleri  Bakanlığı  tarafından  düzenlenen,  yalnızca üniversite  öğrencilerinin  yaz  tatillerinde hem  çalışmak  hem  de  seyahat  etmek  amacıyla  gittikleri dünyanın en önemli  kültürel değişim programlarından biridir. Bu program  sizlere  Amerika’da  vasıf gerektirmeyen  işlerde  çalışma  ve  seyahat  etme  imkanı  sunarken  aynı  zamanda  İngilizcenizi geliştirme  imkanı  sunar.

Work  and  Travel  programı  sizlere  İngilizce pratiği  yapmak  için bir olanak sağlıyor olsa da bir dil okulu  değildir.En az  Intermediate  seviyede  İngilizce  bilgisiyle katılımcılarımızı Amerika’ya  yolladığımız, İngilizcelerini  geliştirme olanağı sunan  bir  programdır. Dolayısıyla bir dil eğitimi almış gibi İngilizcenizi  geliştirme  beklentisine  girmek  gerçekçi  bir yaklaşım  olmayacaktır. Bu beklenti  sizleri  mutsuz  edeceği  gibi  programın da  amacını  tam olarak kavrayamadığınız anlamına gelir. Katıldığınız programın amacını bilmek  ve ne istediğinizi ne beklediğinizi  bilerek  Amerika’ya  gitmek  hem geçirdiğiniz  zamanın  verimliliği hem  de  bütçenizi  doğru  bir adım için kullanma konusunda  en önemli  olan noktadır.

 Work  and  Travel  programı  sizlere  İngilizcenin dünya dili olduğu bir dönemde  hem  çalışma  hem  de yurt dışında  yaşama  olanağı  verir. İş  saatleri içinde İngilizce’ye ne kadar maruz  kalacağınızı yapacağınız  işleri düşündüğünüz  takdirde sizler  de  tahmin  edebilirsiniz. Dolayısıyla da mesai saatleri  sonrasında  bu dili kullanmak  için gösterdiğiniz  çaba, girişken ve iletişimi güçlü bir insan olmanız, farklı ülkelerden insanlarla kuracağınız arkadaşlıklar etkili olacaktır. Bu nedenle gittiğiniz zaman dilimi içerisinde de hemen bir Türk arkadaş edinmek  yerine, programın amacına uygun bir şekilde  yabancı  arkadaşlar  edinmeniz ve daha çok İngilizce konuşabileceğiniz  bir ortam  yaratmanız  dilinizi  geliştirmeniz  için daha iyi olacaktır. İş saatleri içerisinde de gün boyunca İngilizce duyacak ve konuşmak zorunda olacaksınız, bu zorunluluklar da öğrenme hızınızı artıracaktır. İhtiyaç ne kadar artarsa öğrenme hızı da o kadar artar. Ayrıca dil öğreniminin  yalnızca konuşmaktan  ibaret  olmadığını  ve  aynı  zamanda bir  kültür  deneyimi  de  olduğunu  göz  ardı  etmemek  gerekir. Böylece  yürürken dinlediğiniz insanların konuşmaları, taksi çevirirken  zorunlu  olarak  kullanmak  durumunda  olduğunuz  İngilizce  size bu dili bizatihi ait olduğu  kültürün  içerisinde geliştirme fırsatı verecektir.

Hangi  sektörde hangi  ünvanla  çalışıyor olursanız olun  yabancı dil öğrenmek  artık temel bir ihtiyaç. Bu nedenle üniversite eğitimine devam eden öğrenciler  yurtdışında yabancı dillerini geliştirebilmek için genellikle Work and Travel programına katılmayı tercih ediyorlar. İngilizce  pratiği  yapmak  için en  ekonomik  ve  en  gerçekçi  yollardan birinin Work  and  Travel  olduğu  fikriyle  konuşma  seviyenizi  artırabilmek  sizin elinizde!